Brietårta och vetekex

Söndag morgon och solen skiner in på söndagsbrunchen som är redo att serveras.
 
Idag kantas den av brietårta och nygräddade vetekex som jag tjuvätit av hela morgonen... :)
 
 
 
 
 
 
Vetekex:
100 g margarin
1 dl mjölk
4,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk socker
0,5 tsk salt

Smält margarinet och häll på mjölken.

Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt vätskan.

Arbeta snabbt ihop till en deg och lägg i en påse.

Låt påsen ligga i kylen någon timme eller tills den är hanterbar.

Kavla ut degen tunt på mjölat bakbord och skär ut fyrkantiga kex, ca 50 stycken.

Nagga kexen med gaffel och grädda mitt i ugnen i 200 graders värme ca 10 minuter.

Kommentera här: