Pumpapaj

Idag var hösten ett faktum här i mysfabriken! Risotto med pumpa och svamp följt av pumpapaj till efterrätt. Tända ljus dessutom... och en släng förkylning på det. Höstigare än så blir det bara inte.
 
 
 
Pumpapaj:
Pajskal
200 g smör
100 g socker
300 g vetemjöl
1 ägg
 
Pumpafyllning
4 dl grovhackad pumpa
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 krm salt
2 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde

Smula ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa.

Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg.

Tryck ut i en ugnssäker form och grädda i ugnen på 200° i 15 minuter.

Koka pumpan i lättsaltat vatten 5-8 min.

Häll av vattnet i en sil (pumpan ska vara väl avrunnen).

Mixa pumpan till puré och låt den svalna något.

Tillsätt äggen ett i taget.

Blanda ner resten av ingredienserna till fyllningen och häll i pajformen.

Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 min.

Låt svalna.

Sikta över lite florsocker och servera med vispad grädde.

Kommentera här: