Pumpapaj
Idag var hösten ett faktum här i mysfabriken! Risotto med pumpa och svamp följt av pumpapaj till efterrätt. Tända ljus dessutom... och en släng förkylning på det. Höstigare än så blir det bara inte.
Pumpapaj:
Pajskal
200 g smör
100 g socker
300 g vetemjöl
1 ägg
Pumpafyllning
4 dl grovhackad pumpa
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 krm salt
2 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
Smula ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa.
Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg.
Tryck ut i en ugnssäker form och grädda i ugnen på 200° i 15 minuter.
Koka pumpan i lättsaltat vatten 5-8 min.
Häll av vattnet i en sil (pumpan ska vara väl avrunnen).
Mixa pumpan till puré och låt den svalna något.
Tillsätt äggen ett i taget.
Blanda ner resten av ingredienserna till fyllningen och häll i pajformen.
Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 min.
Låt svalna.
Sikta över lite florsocker och servera med vispad grädde.