Matchaglass

Matcharond #2 resulterade i gräddig glass!
 
Efter matcha lattens långvariga bismak dubblade jag både sirap- och sockermängden mot vad jag normalt använder i det här grundreceptet och det gjorde nog susen. Glassen blev faktiskt snudd på god. :)
 
Ett minus för att glassen ser ut som pistageglass men inte är hälften så god enligt min mening. Dessutom har jag nog vid det här laget tagit död på de nyttiga egenskaperna med både grädde och socker.
 
 
Matchaglass:
2 tsk vaniljpulver
2 msk ljus sirap
2 dl vispgrädde
3 mjölk
6 äggulor
2 dl strösocker
2 tsk matchapulver

Rör ner sirap, grädde och mjölk i en kastrull. 

Koka upp och dra från värmen, låt svalna något. 

Rät ner vaniljpulvret.

Vispa äggulor och socker pösigt och tillsätt matchapulvret.

Rör ner i gräddmjölken och sjud under konstant vispning tills det tjocknar lite. Smeten får inte koka.

Häll över i en bunke och låt kallna helt. 

Kör i glassmaskin till krämig konsistens.

Kommentera här: