Chevrè- & timjanscones

God morgon maj! :D
 
 
 
 
Chevrè- & timjanscones:
200 gram chevrèost
100 gram smör
0,5 kruka färsk timjan
8 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk salt
4 dl turkisk yoghurt
 
Sätt ugnen på 225 grader. 

Skär smöret i tärningar. Plocka timjanbladen.

Blanda samman vetemjöl, bakpulver, salt, smör och timjanblad i en bunke till en smulig massa.

Tillsätt yoghurten och blanda snabbt ihop till en deg.

Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och dela den i 12 delar. 

Forma till fina bullar, fyll bullen med en skiva chevrèost och lägg på en bakplåt täckt med bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen ca 10 min tills sconesen fått fin färg och är genomgräddade.

Låt svalna något innan servering.

1 Beatrice H:

skriven

Vilken lyxig brunch idé!

Kommentera här: