Sunday funday

Härliga dag! Kajak, strandhäng och hembakade grissini. Helgen har känts som en mindre semester och jag kan inte komma över det faktum att den är slut. 
 
Med grill fyra kvällar på raken var det skönt att bryta av det gatuliv jag befunnit mig i de senaste dagarna och faktiskt hälsa på i köket här hemma. Jag passade på att baka kummingrissini att slöa i balkongen tillsammans med.
 
 
 
 
 
 
Kummingrissini:
50 gram jäst
3 dl vatten
50 gram smör
2 tsk salt
1 tsk socker
4 tsk kummin
6 dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl
1 ägg till pensling
 
Smula jästen i en degbunke.
 
Värm vattnet så att det blir 37 grader. Häll över jästen och rör om så att jästen löser sig.
 
Smula i smöret och tillsätt övriga ingredienser. Spara lite mjöl för att ha till utbakningen.
 
Arbeta degen till den känns smidig. Låt jäsa i under bakduk 40 minuter.
 
Ta upp degen på mjölat bakbord. Kavla ut till en rektangel. Skär degen i 3 cm tjocka skivor. Ta de långa degbitarna över på en plåt och vrid grissinin några varav.
 
Vispa upp ägget och pensla bröden.
 
Grädda i ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter tills grissinin har fått fin färg.

Kommentera här: