Rabarberpaj

Höstens fina sida.
 
 
 
 
Rabarberpaj:
Pajskal
200 g smör
100 g socker
300 g vetemjöl
1 ägg
 
Pajfyllning
2 rabarberstjälkar
2 dl socker
1 msk citronsaft
 

Skala och skär upp rabarbern i längder som passar pajformen.

Strö sockret över rabarberlängderna, tillsätt citronsaften och rör försiktigt om så att rabarbern täcks av massan.

Smula ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa.

Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg.

Tryck ut i en ugnssäker form och grädda i ugnen på 200° i 10 minuter.

Placera ut rabarberlängderna i pajskalet och dekorera eventuellt med pajdeg på toppen av pajen.

Grädda i ugnen på 150° i 10 minuter.

Servera gärna med vaniljevisp eller vaniljesås och dekorera med röda vinbär.

Kommentera här: