Glad påsk!

Sötnos! :)
 
 
 
 
 
 
Kanintårta:
3 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
75 g smör
1 dl vatten
Jordgubssylt
5 dl vispgrädde
Smarties och kokosflingor till garnering
 
Smörj och bröa en sockerkaksform, lite större än 1,5 liter. Sätt ugnen på 175°C.
 
Vispa ägg och strösocker i en bunke.
 
Tillsätt vaniljsocker och bakpulver.
 
Tillsätt vetemjölet och kör med lägsta hastighet på elvispen till en jämn smet. Kör inte längre tid än att det är blandat.
 
Smält smöret, häll i vatten och låt få ett uppkok.
 
Häll smörblandningen i smeten och rör för hand eller vispa till en jämn smet, om man använder elvisp, kör på lägsta hastighet. Häll smeten i formen.
 
Grädda sockerkakan i nedre delen av ugnen i 175°C, ca 45 minuter.
 
Låt sockerkakan svalna i formen några minuter. Stjälp sedan upp den på ett fat. Låt kakan kallna under formen.
 
Dela kakan i två lager (vågrätt)
 
Dela kakan på mitten till halvcirklar (lodrätt).
 
Vartannat kaklager ska fyllas med jordgubssylt och vartannat med grädde tills de bildar en tårta i form av en halvcirkel. Stätt tårtan på ett fat med den räta sidan nedåt.
 
Skär ut ett jack som bilar ett nackveck på kanintårtan.
 
Täck kanintårtan med ett jämnt lager vispgrädde.
 
Strö på kokosflingor över hela tårtan.
 
Dekorera med smarties till ett ansikte och klipp ut pappersöron av papper att dekorera tårtan med.

Kommentera här: