Våfflor med chèvreost och honungsglaserad persika

Innan mysig kulturnatt på Operan gjorde jag våfflor med chèvreost och honungsglaserad persika att avnjuta på balkongen. De blev en perfekt avslutning på grillmiddagen i den högt efterlängtade vårsolen. Äntligen!
 
 
 
Frasvåfflor:
3,5 vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 ägg
4 dl mjölk
100 g smält smör
Honung
Persika
Chèvreost

Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål.

Tillsätt ägg och mjölk och vispa till en jämn smet.

Tillsätt det avsvalnande smöret.

Hetta upp våffeljärnet.

Pensla med lite smör före första laggen.

Grädda våfflorna tills de är frasiga och gyllenbruna.

Stek under tiden persikoskivorna i honung och skär upp chèvreosten i skivor.

Servera våfflan varm med persika, chèvreosten och ringlad honung.

Kommentera här: