Strawberry cheesecake glass
Hemmagjord strawberry cheesecake glass på plats, brasan på plats. Det enda som saknas är bara... våren. Legenden som ständigt skiner med sin frånvaro.
Strawberry cheesecake glass:
5 st Digestive kex krossade
3 msk mjuk smör
10 jordgubbar
3 msk strösocker
1 msk maizena redning
2,5 dl vispgrädde
0,5 burk kondenserad mjölk
100 g färskost
3 msk mjuk smör
10 jordgubbar
3 msk strösocker
1 msk maizena redning
2,5 dl vispgrädde
0,5 burk kondenserad mjölk
100 g färskost
Blanda krossade Digestive-kex med smör till stora smulor och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Grädda i mitten av ugnen i ca 175º C i ca 5-10 minuter.
Ta ut och låt smulorna kallna under tiden du förbereder glassen.
Blanda jordgubbarna med strösocker i en kastrull och mosa lätt. Blanda i maizena och koka snabbt på spisen för ca 2-3 minuter. Låt svalna.
Vispa färskosten lätt.
Vispa grädden till mjuka toppar och vänd i kondenserad mjölk och färskost.
Varva i en form halva glassen, strö över en tredje del Digestive smulor och halva jordgubbssåsen. Upprepa med den andra halvan glass, en andra del Digestive-smulorna och den andra halvan jordgubbssås.
Rör med en gaffel eller kniv i glassen som du skulle forma siffra 8 för att få till en swirl.
Strö över resten av Digestive-smulorna, plasta in ordentligt och ställ i frysen i minst 4 timmar.
Ta fram glassen ca 30 minuter före servering.