Macarontårta
Nu när våren verkligen är här tycker jag av någon anledning att franska bakverk ska få glänsa lite överlägset. Kan det vara så att jag sparar mina bästa desserter som hyllning till maj månad? Kan det bero på att hela familjen fyller i maj..? :)

Macarontårta:
0,5 dl strösocker
250 g florsocker
2,75 dl mandelmjöl
3 äggvitor
3-4 droppar röd karamellfärg
Vaniljkräm
Vispgrädde
Jordgubbar
Tranbär
Florsocker
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg bakplåtspapper på en plåt.
Blanda strösocker och 100 gram florsocker i en bunke samt mandelmjöl och 150 gram florsocker i en annan bunke.
Vispa äggvitan till ett hårt skum.
Tillsätt sockerblandningen och vispa tills det blir en seg maräng.
Rör ner mandelmjölsblandningen och karamellfärgen och blanda.
Fyll en spritspåse och spritsa ut smeten i två cirklar.
Grädda bottnarna mitt i ugnen i cirka 20 minuter.
Vispa grädde och gör din vaniljekräm. Blanda dem samman.
Ta ut bottnarna ur ugnen och låt dem svalna.
Fyll tårtan med gräddblandningen och garnera tårtan med jordgubbar, florsocker och tranbär.