Saffranspannkaka

Har du julgröt över och behöver få ordning på en lat mellandagsbrunch är saffranspannkaka lösningen och årets sista recept!
 
Gott nytt år önskas alla! :)
 
 
 
 
Saffranspannkaka:
1 dl vispgrädde
1 kuvert saffran
1/2 vaniljstång
3 msk socker
500 g risgrynsgröt
2 ägg
 
Värm grädden försiktigt i en kastrull på låg värme. Ta sedan kastrullenfrån värmen och rör ut saffranet i grädden.
 
Skåra vaniljstången och skrapa ner fröna i blandningen. Rör ner tillsammans med sockret. Ställ blandningen att svalna något.
 
Häll risgrynsgröten i en bunke och vispa ner gräddblandingen i den. Vispa därefter ner äggen.
 
Häll smeten i en smord ugnsfast form eller stekpanna och grädda långt ner i ugnen på 175 grader i ungefär 40 minuter. Testa med en baksticka att kakan inte är rinnig i mitten.
 
Låt svalna något och servera med vispad grädde och sylt.

Kommentera här: