Jordnötssmörkakor

Här har det bakats för första gången på över en lat månad. Lata dagar har kantats av glass i massor men nu är jag tillbaka i köket! 
 
Idag blev det lite småkakor att knapra på. Jordnötssmör... lite söta, lite salta. Förskräckligt lätt är det att få i sig en hel plåt av dessa - och nu har ni blivit förvarnade. 
 
 
Jordnötssmörkakor:
3 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1tsk bakpulver
1 dl socker
1 dl farinsocker
100 g smör
1 dl jordnötssmör
1 ägg
1/2 tsk vaniljpulver
 
Blanda socker, farin, smör, vaniljpulver och jordnötssmör.
 
Vispa i ägget.
 
Blanda mjölet med salt och bakpulver och rör i.
 
Forma till små bollar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Platta ut bollarna med en gaffel så att de blir randiga.
 
Grädda i 190-200 grader i mellan 8 och 10 minuter.