Oopsies!

Vilka vårkänslor man får! Min dag började med att vispa ihop Oopsies - ett glutenfritt bröd gjort på färskost och ägg som är väldigt lätt att tycka om, till och med om man är svan. :)
 
Brödet har dock väldigt kort hållbarhet, men jag kan lova att ingenting blir över i mer än en dag!
 
 
 
Oopsies:
3 ägg
100 gram färskost
1 nypa salt
1 msk vetekli
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader.

Separera gulorna från vitorna och rör ihop gulorna med vetekliet.

Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner lite salt mot slutet.

Vispa gulorna i en annan bunke tillsammans med färskosten, vetekliet och bakpulvret.

Vänd ner färskostsmeten i vitorna försiktigt så att luften stannar kvar i blandningen.

Klicka ut på bakplåtspapper och grädda  i 10 minuter.

Matcha latte

Okej - matcha pulvret håller på att ta över världen just nu! I jakten på någonting nyttigt som faktiskt är gott är det dags att buga för nästa hype. Hängiven te-drickare och nyfiken i en strut som man är ska saken här granskas närmare.
 
Först ut blev idag (kl 6 på morgonen) matcha-latten. Skepsismen var hög och förväntningarna låga men den vackra gröna färgen gjorde mig ändå aningen förlåtande. 
 
Jag kände genast igen den väldigt distinkta smaken av klorofyll sedan vetegräs-vågen och chlorella-vågen. Honungen gjorde den drickbar, men gott? Nja (läs nej). Nu blir det morgonkaffe.
 
 
 
Matcha latte:
2 dl mjölk
2 tsk honung
0,5 dl hett vatten
1 tsk matcha pulver
 
Vispa ihop hett vatten och matcha pulver. Tillsätt honung efter smak.
 
Vispa upp den varma mjölken till ett skum.
 
Häll mjölkskummet över matchablandningen.