Ahlgrens pannacotta

Ny variation på två kära favoriter kan inte bli fel; ahlgrens bilar och pannacotta - speciellt inte tillsammans. 
 
 
Ahlgrens pannacotta :
2 påsar med bilar
9  dl vispgrädde

Sortera bilarna i de olika färgerna.

Häll upp 3 dl grädde i en kastrull och värm upp på svag värme häll ner 40- 50 sorterade småbilar och rör om tills allt har smält.

Häll upp i glasen och låt stelna (ca 2 timmar) tills du gör samma med nästa färg.

När du tre lagrerna har svalnat kan du garnera med lite bilar på toppen.

Pizzabullar

Jag gjorde i ordning lite pizzabullar att pausa med från dagens packning. Som tur är hann de avnjutas i solen innan spöregnet kom... och som ännu mer tur är bär det av mot värmen, långt bort från regnet! :D
 
 
 
Pizzadeg:
50 g  färsk jäst
2 tsk  socker
1 tsk  flingsalt
0,5 dl  olivolja
3 dl  ljummet vatten
7 dl  vetemjöl
 
Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten i en degbunke.
 
Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg. Spara resten av mjölet till utbakning.
 
Jäs pizzadegen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter.
 
Dela degen på 2 bitar och baka ut dem med kavel på mjölat bakbord till stora rektanglar.
 
Toppa med valfria tillbehör, rulla ihop rektangeln och skär i bitar. Placera varje bit i en stor muffinsform.
 
Grädda i 175 grader varmluft tills pizzabullarna fått fin färg, ca 20-25 minuter.