Strawberry cheesecake glass

Hemmagjord strawberry cheesecake glass på plats, brasan på plats. Det enda som saknas är bara... våren. Legenden som ständigt skiner med sin frånvaro.
 
 
 
 
 
Strawberry cheesecake glass:
5 st Digestive kex krossade
3 msk mjuk smör
10 jordgubbar
3 msk strösocker
1 msk maizena redning
2,5 dl vispgrädde
0,5 burk kondenserad mjölk
100 g färskost
 
Blanda krossade Digestive-kex med smör till stora smulor och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Grädda i mitten av ugnen i ca 175º C i ca 5-10 minuter.

Ta ut och låt smulorna kallna under tiden du förbereder glassen.

Blanda jordgubbarna med strösocker i en kastrull och mosa lätt. Blanda i maizena och koka snabbt på spisen för ca 2-3 minuter. Låt svalna.
 
Vispa färskosten lätt.
 
Vispa grädden till mjuka toppar och vänd i kondenserad mjölk och färskost.

Varva i en form halva glassen, strö över en tredje del Digestive smulor och halva jordgubbssåsen. Upprepa med den andra halvan glass, en andra del Digestive-smulorna och den andra halvan jordgubbssås.

Rör med en gaffel eller kniv i glassen som du skulle forma siffra 8 för att få till en swirl.

Strö över resten av Digestive-smulorna, plasta in ordentligt och ställ i frysen i minst 4 timmar.

Ta fram glassen ca 30 minuter före servering.

Våfflor med chèvreost och honungsglaserad persika

Innan mysig kulturnatt på Operan gjorde jag våfflor med chèvreost och honungsglaserad persika att avnjuta på balkongen. De blev en perfekt avslutning på grillmiddagen i den högt efterlängtade vårsolen. Äntligen!
 
 
 
Frasvåfflor:
3,5 vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 ägg
4 dl mjölk
100 g smält smör
Honung
Persika
Chèvreost

Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål.

Tillsätt ägg och mjölk och vispa till en jämn smet.

Tillsätt det avsvalnande smöret.

Hetta upp våffeljärnet.

Pensla med lite smör före första laggen.

Grädda våfflorna tills de är frasiga och gyllenbruna.

Stek under tiden persikoskivorna i honung och skär upp chèvreosten i skivor.

Servera våfflan varm med persika, chèvreosten och ringlad honung.