Glad midsommar

Minnet av solvarma vindar som svepte gav hjärtat ro,
minnet av kvällsljusa himlar och hoppfull framtidstro...
 
 

Game night ❤️💛🖤

Nationalsången ljuder och något skakig på handen dukar jag upp med crostini och smördegskrustader. Puhh... Egypten, kom igen nu...
 
 
 
 
 
 
 
Crostini:
0,5 dl olivolja
Flingsalt
Tapenade av kronärtskocka
Rödlök
Capris
Granatäpple
Persilja
 
Skär baguetten i 1 cm tjocka skivor.
 
Pensla med olivolja och strö flingsalt över brödskivorna.
 
Grädda brödskivorna i ugnen på 200 grader i 8 minuter.
 
Låt svalna och bred ut tapenaden.
 
Garnera med rödlök, capris, granatäpple och persilja.
 
 
Smördegskrustader:
1 paket smördeg
Fikonmarmelad
Chèvreost
Valnötter
 
Skär smördegen i bitar och stryck ut i en muffinsform av plåt.
 
Grädda i ugnen på 200 grader i 15 minuter.
 
Låt svarna och fyll krustaderna med fikonmarmelad, chèvreost och valnötter.