Frukostbullar

Nygräddat på bordet... morgon... :)
 
 
 
Frukostbullar:
25 g jäst
25 g smör
5 dl vatten
750 g mjölblandning "lantbröd"
2 msk ljus sirap
1 tsk salt
 
Smula ner jästen i en bunke.
 
Tillsätt vatten och vispa tills jästen löst sig.
 
Tillsätt rumstempererat smör.
 
Rör ner mjölblandningen (spara ca 50 g till utbakning).
 
Rör i resterande ingredienser, knåda till en jämn deg.
 
Låt jäsa under bakduk i en timma.
 
Baka ut degen till ca 30 små bollar. Platta dem något och lägg på en bakplåtspapperklädd plåt.
 
Låd dem jäsa under bakduk i ca 30 min.
 
Sätt ugnen på 200 grader. Grädda bröden i nedre delen av ugnen i ca 10-12 minuter.
 
Låt svalna på galler innan servering.