Söndagsplättar

Att vakna till det smattrande ljudet av regn - och veganplättar med sirap och jordgubbar till brunch...
 
Skön söndag! :)
 
 
Äggfria plättar:
2,5 dl mjöl
2 msk sojamjöl
2 tsk Maizena
1 nypa salt
4 dl mjölk, vegetabilisk
2 msk olja
 
Rör ihop alla torra ingredienser.
 
Rör i mjölken och vispa ihop.
 
Rör sist ner oljan.

Grädda i en plättlagg eller stekpanna tills du får en fin gyllenbrun yta.

Toppa plättarna med vaniljsocker, jordgubbar och sirap.

Kolapopcorn

Halva dagen spenderades idag på SPA med hälsotallrik och übersmoothies. När jag kom hem var jag inte bara superslö, utan både vrålhungrig och sötsugen. Så andra halvan av dagen kantades av friterade kycklingklubbor, pommes... och nu tänker jag däcka i soffan med film och mina kolapopcorn som bönar och ber om att bli uppätna. Balanserad kost, heter det!
 
 
 
 
Kolapopcorn:
1 skål popcorn
0,5 liter mjölk (eller soyamjölk)
150 g brunt socker
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
 
Låt allt koka upp i kastrull och rör om.

Sänk värmen till medelsvag värme och koka ca 45 minuter till och rör om då och då.

Det är klart när det börjar tjockna och färgen blivit mörkbrun.
 
Poppa popcornen och salta. 
 
Häll över kolasåsen och blanda om så att kolasåsen sprider sig jämnt över popcornen.
 
Häll ut popcornen på en bakplåt med bakplåtspapper och ställ in i den 150 grader varma ugnen. Låt de stå i ugnen i 30 minuter.
 
Ta ut dem ur ugnen och låt de svalna innan de serveras.