Fika like a boss

Det var en otroligt virrig och trött tjej som checkade in på Arlanda idag. Men...
 
Uppgradering till business class på flyget inkluderade middag, så här vart det härlig fredagsfika bland molnen! Vad folk är underbara och pysslar om en när det behövs. :) De vet vem de har att göra med. #neverskipdessert #agirlsgottaeat #tackSAS
 
Väl på Schiphol stod jag just och funderade på tågbiljetter när en vänlig själ kom och skänkte bort sin felköpta tågbiljett och försvann lika fort in i folkvimlet igen. #tackvärlden
 

Crème brûlée

Jag skulle ha tränat men... så hände det här istället. 
 
En plötslig U-sväng i planeringen resulterade i nygjord Crème brûlée toppad med mangosorbet, ananas och fysalis. 
 
Så kan det gå. :)
 
 
20 g smör
5 msk strösocker
3 msk vatten
4 st ägg
1 msk socker
2,5 tsk vaniljsocker
4 dl mjölk
 
Crème brûlée:
Sätt ugnen på 175°.
 
Gör puddingen:
Vispa ägg, 1 msk socker och vaniljsocker poröst.
 
Koka upp mjölken.
 
Rör ner mjölken i äggsmeten, lite i taget.
 
Häll smeten genom en sil i portionsformar.
 
Ställ formarna i en långpanna med ljummet vatten. Grädda i nedre delen av ugnen, 25-30 min.
 
Gör sedan karamellsåsen:
Smält smöret på svag värme i en stekpanna.
 
Tillsätt 5 msk socker och vatten.
 
Låt sockret smälta under ständig omrörning.
 
Öka värmen och rör om hela tiden.
 
Ta såsen från värmen när 
den börjar bli brun.
 
Häll karamellsåsen i över puddingen.
 
Bränn av med gasolbrännare.
 
Garnera med fysalis, ananas och mangosorbet.