Marängtårta med citron och jordgubb

Behöver inte handla idag. Jo, just det, lite mjölk bara. Mmm, jordgubbar, det tar jag. Man kanske skulle ha lite glass till. Kanske lite chokladsås och minimaränger. Åh, eller marängbottnar! Nej, jag bakar dem själv. Jag tar bara lite grädde... åh och lemon curd! Sådär ja!
 
Så blev det en hel liten midsommartårta... men ingen mjölk.
 
 
 
 
Marängtårta med citron och jordgubb:
3 äggvitor
2 dl socker
200 g citroncurd
5 dl grädde
Jordgubbar till garnering

Vispa äggvitorna långsamt tills de är fluffiga.
 
Tillsätt sockret och fortsätt vispa på låg hastighet i ca 5 minuter.
 
Spritsa ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
 
Grädda i 125 grader varm ugn i ca 1 h.
 
Låt bottnen svalna.
 
Vispa grädden och dela upp den i två bunkar. 
 
I den ena bunken med grädde tilsätter du citroncurden och vispar ihop den med grädden.
 
Spritsa ut citrongrädden på en av bottnarna och lägg på andra marängen.
 
Spritsa ut grädden på toppen av tårtan och dekorera med jordgubbar.
1 DGK:

skriven

Mumms!!! 😋

Kommentera här: