Fortsatt glad midsommar
Bland luftslott och sandslott
binder jag en krans och mår så himla gott!
Sandslottskaka:
Kakan:
6 ägg
6 dl strösocker
6 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
6 tsk bakpulver
3 tsk malen kanel
2 tsk malen kardemumma
1 tsk malen ingefära
1 nypa salt
3 dl solrosolja
8 dl rårivna morötter
Cream cheese frosting:
100 g mjukt smör
8 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Skal av 1 lime
200 g philadelphiaost
Garnering:
1 paket Marie kex
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.
Fyll smeten i en smord form och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter och av högre modell.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 70 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt kakan svalna.
Vispa alla ingredienser till frostingen krämigt.
Bred frostingen över morotskakan.
Smula ner Marie kexen i en mixer.
Sila kaksmulorna över kakan med frosting.
Ställ svalt en stund före servering.
Dekorationerna gjordes av sockerpasta.