Fortsatt glad midsommar

Bland luftslott och sandslott
binder jag en krans och mår så himla gott!
 
 
 
 
 
 
 
Sandslottskaka:
Kakan:
6 ägg
6 dl strösocker
6 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
6 tsk bakpulver
3 tsk malen kanel
2 tsk malen kardemumma
1 tsk malen ingefära
1 nypa salt
3 dl solrosolja
8 dl rårivna morötter
 
Cream cheese frosting:
100 g mjukt smör
8 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Skal av 1 lime
200 g philadelphiaost
 
Garnering:
1 paket Marie kex
 
Sätt ugnen på 150 grader.
 
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
 
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten. 
 
Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.
 
Fyll smeten i en smord form och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter och av högre modell.
 
Grädda i mitten av ugnen i cirka 70 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

Låt kakan svalna.

Vispa alla ingredienser till frostingen krämigt.

Bred frostingen över morotskakan.

Smula ner Marie kexen i en mixer.

Sila kaksmulorna över kakan med frosting.

Ställ svalt en stund före servering.

Dekorationerna gjordes av sockerpasta.

Kommentera här: