Pumpkin spice and everything nice

Fredagsmyset går i pumpans tecken ikväll med både pumpabröd och pumpasoppa. Så mysigt... :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pumpabröd:
1 glas pumpapuré (kan göras på butternut eller vanlig pumpa, till soppan föredrar jag butternut)
2 ägg
1,5 glas vetemjöl
1 glas strösocker
0,75 tsk salt
1 tsk bakpulver
0,5 tsk kryddnejlikor
0,5 tsk kardemumma
0,5 tsk kanel
0,25 tsk kryddpeppar
0,25 tsk muskotnöt
0,5 kopp vegetabilisk olja
0,5 tsk vaniljsocker
0,5 kopp osaltade pumpakärnor
 
Blanda i en skål alla torra ingredienser.
 
Vispa ihop ägg, olja och pumpapuré.
 
Häll pumpablandningen i skålen med de torra ingredienserna och rör snabbt ihop till en jämn smet.
 
Häll över smeten i en bröad brödform och grädda på 175 grader i 50-60 minuter. 

Kommentera här: